Arta Contrazicerii

Invata sa te contrazici pe tine atunci cand vrei sai contrazici pe altii !!!

   E o mica dar mare problema in perspectiva oricui aceasta fraza !! Doar ca e atat de simpla ,incat oricine intelege , daca vrea cu adevarat. O simpla explicatie ajuta foarte mult, cand contrazici , de fapt nu stii!!! si vrei , aprobarea altora !!! Exista o maxima in budism care explica atat de bine aceasta intelegere , incat, merita evidentiata :
Cel care nu stie, vorbeste , iar cel care stie ,nu vorbeste !!!  
                                                                                         Sunt sigur ca vrei sa o mai citesti o data ...
 E atat de simplu ! Tot ceea ce spunem cu emotie se manifesta !

Ai simtit vreodata ca ai contrazis pe cineva chiar daca nu stiai despre ce vorbeste si nu dupa scurt timp teai lovit de vorbele tale , vazand cu ochii tai si doar ai tai, ca de fapt , ai contrazis aiurea pe cineva care iti impartasea doar experienta lui ... Da, stiu si mie mi sa intamplat , dar am zis ca poate a fost o coincidenta , ce stiu eu , poate asa sa intamplat . Dar cand te lovesti mereu de aceeasi chestiune dar cu persoane sau evenimente diverse iti pui intrebarea , oare chiar asa e ? Oare chiar vorbele au un efect atat de puternic ?

  Sincer , DA !!! in toate civilizatiile am gasit o mare dezbatere in aceasta materie . Toti spun shhhhh!!!  asculta , doar asculta. Pentru ca cel care stie , tace si asculta . Nu se complica in contrazicere inutila, iar cand vede ca este contrazis sau intrerupt , schimba subiectul .
 Acel de ce este atat de complicat si atat de plin de dorinta de raspuns , incat sincer nici nu are raspuns , nu ai cum sa dai raspuns concret la nimic. Totul este atat de infinit incat mereu se va schimba , va evolua , nu va ramane niciodata la fel . Asa ca nu ne ramane decat sa traim momentul , sa fim una cu ceea ce simtim si cu siguranta acesta este singurul mod prin care evadam Karmei .

 Se intampla deseori sami pun diverse intrebari in adancul mintii mele , si sa primesc raspunsul sub cele mai evidente forme, problema mereu este atentia . trebuie sa fim atenti mereu atenti la ceea ce se petrece , iar daca noi suntem atenti totul este clar, este atat de simplu , intotdeauna orice persoana pe care intalnim sau cunoastem , are un raspuns pentru noi . Orice eveniment , daca trait cu atentie simtit cu iubire , este paradis. Totul are un rost pe acest pamant, daca nu ar fi copacii nu ar fi aerul, daca nu ar fi albinele nu ar fi polenizarea , daca nu am fi noi, nu ar fi iubirea si cunoasterea , daca nu ar fi apa nu ar fi viata , si lista continua .
 Totul are un scop , pentru ca a fost si este gandit de o fiinta inteligenta , care doar prin iubire si intelegere a realizat totul , asa ca intrebarea nu are rost pentru ca raspunsul e evident .

 Recomanda sau da SHARE cu un click aici !!!